4 Aralık 2012 Salı

Evet  el yapımı çikolata severler, yeni çikolatalar yapmaya devam edelim. Şimdi yapacğımız çikolata ceviz krema dolgulu çikolata. Aynı krema ile iki ceviz arasına dolgu yaparak elde ettiğimiz mükemmel tat. Son olarakta badem şekerinin çeşni malzemesi olarak kullanılması ile yaptığımız badem şekerli çikolata.

Şimdi hazırlık aşamalarımızı ve ürünlerimizin yapılışını görelim. Önce temperli çikolatalarımızı bir kab içine alalım.
 Çikolatalarımızı bu kab içinde temperlemesini bozmadan eritmeliyiz. Bu işlem nasıl olur derseniz o da biraz çikolatayı yakından tanımak ile alakası olsada, kısaca çikolatayı çok ısıtmamak ideal eriyik halini yakalamak olarak tanımlanabilir. Tabi ki bu tanım hazır temperlenmiş çikolata içindir.

 
 Aşağıdaki resimde de dolgu olarak kullanmak için hazırladığım cevizli kremaya ait. Onun tarfi özel, ama inanın bu kadar lezzetli olmasını bende beklemiyordum.

 Ve diğer malzemelerimiz. Ceviz ve fındık. Bu arada bademli şekerlememizin resmini çekmeyi unutmuşum. Ama aşağıdaki resimlerde kalıp içinde ve işlem bittikten sonra kesiti alınmış çikolata içinde mükemmel görüntüsü var.

 Aşağıda kuş yumurtası gibi görünenler bademli şekerlerdir :)

 
 
Şimdi sıra dolgulu çikolatalarımızı hazırlamaya geldi. İşlem gayet basit, kalıp içine çikolata doldurup dolgu malzememizi içine koyacağız. Bizim dolgu malzememiz fındık, badem şekeri ve ceviz kreması.


 
 

Kaplama ürünlerizi şu şekilde hazırladım. Yarım cevizlerin arasına ceviz kreması koyarak iki yarım cevizin birbirini tutmasını sağlayıp bütün bir ceviz elde ettikten sonra çikolata içine bandırarak komple kaplıyoruz. İnanın bu çikolata kaplı cevizler harika oldu.
 


 Kaplanan cevizlerimizin soğutmadan önceki görünümü...

 
 
 Kalıptan çıkan ürünlerimiz ile birlikte harika ürünlerimiz hazır.


 
Görüntüsü en mükemmel olan badem şekerli çikolatamız...


Bu defalıkta bu kadar, inşaallah daha mükemmel çikolatalı günler dileğimle....

1 yorum: